Mindfulness treninzi

PREDAVAČICA

Dr. sc. Branka Novosel je stručnjakinja za neuroedukaciju i mindfulness curriculum developer.

 

U Hrvatsku je dovela znanstvene programe koji omogućavaju učinkovitiji rast djece i odraslih. Osim što već 24 godine vodi školu stranih jezika u Samoboru i u Hrvatsku je dovela ALOHA Mentalnu aritmetiku, Branka Novosel je edukatorica koja je među prvima u Hrvatskoj prepoznala važnost prakticiranja mindfulnessa za djecu i odrasle. Predmet njenog znanstvenog interesa je neuroedukacija – kako najnovije znanstvene spoznaje o funkcioniranju mozga prenijeti u škole i učionice. Educirala se u različitim mindfulness metodama, nakon čega je napravila komparativnu analizu različitih pravaca u mindfulnessu, te osmislila program mindfulnessa Mind Body Lab za polaznike od predškolske dobi do programa za menadžere.

Mindfulness – Kako postati direktor svojeg svemira

Stres vam je stalni suputnik, iscrpljeni ste od jutra do mraka? Bojite li se što donosi budućnost, osjećate kao da su vam sve lađe potonule? Život vam je „natovario“ više nego što možete nositi, čini vam se da nikad nećete uspjeti sve završiti, a nove obveze samo izviru?

Ovakvi osjećaji i razmišljanja su normalni, ali posve su nepotrebni, i što je još gore – štetni za vas.

Postoji način kako upravljati svojim reakcijama, mislima i osjećajima, ili bolje rečeno ne dozvoliti da oni upravljaju vama. Znanstveno potvrđena metoda kako preuzeti „volan“ svojeg života u vlastite ruke, a automatskog pilota izbaciti iz sjedišta zove se mindfulness.

Rezultat:

 • Osjećate se dobro i optimistično – život vam se sastoji od manje stresa, a više veselja
 • U svakom trenutku ste svjesni da imate izbor kako reagirati na događaje u životu
 • Znate da problemi poteškoće mogu biti prilika za rast i razvoj, i tako ih doživljavate

Jednom rječju, vi ste direktor svojeg svemira.

Bez pretjerivanja. Zbog toga u svijetu doživljava svoj procvat na valu tzv. pozitivne psihologije, u svim područjima života. Ne, to nije još jedna tehnika self helpa, new age pomodarstvo, „kokreiranje“, iscjeljivanje… Mindfulness ima osnove u neuroznanosti i vrsta je emocionalne inteligencije, a ima potencijal da za vas bude „game changer“, najvažnija vještina koju ćete u životu naučiti.

Mindfulness basics trening će se održati 2. srpnja od 17 do 21. 30 sati, te subotu 3. srpnja od 9 do 17 sati u Litteri, Šmidhenova 20, Samobor. Na trening se prijavljujete putem kontakt forme na ovoj stranici ili na email branka@mindbodylab.hr

 

Format tečaja: prezentacija + mindfulness vježbe, interaktivni pristup

Područja koja se obrađuju kroz prizmu mindfulnessa:

1 – Pažnja – kako uvijek biti sada i ovdje

2 – Ima li pilota u avionu? – kako prevladati automatizam u reakcijama

3 – (Pr)Osuđivanje – može i bez toga 🙂

4 – Prihvaćanje stvarnosti da bismo je mogli mijenjati

5 – Put je cilj

6 – (Samo)suosjećanje – znam kako ti je, znam kako mi je

7 –  Ego to sam ja

8 –  Integracija – kako da mindfulness bude vaša super moć i sastavni dio vaše svakodnevice

 

Prijaviti se možete na email branka@mindbodylab.hr ili na info@malitehnopolis.hr

Uhvati popuste!

Kn198400

-20% popusta

za jednokratno plaćanje, uz opciju dovedi prijatelja/icu (ili  2 polaznika iz istog poduzeća) – oboje imaju popust

 

 

Kn173600

-30% popusta

za jednokratno plaćanje, “ekipa” – popust za 3 ili više osoba koje se zajedno prijavljuju (privatno ili iz istog poduzeća)

Cijena: 2.480,00 kn – plaćanje odjednom ili najviše 3 rate, prva rata kod prijave, ostale dvije kroz sljedeća 2 mjeseca.

Napomena: Popusti se zbrajaju, najveći mogući popust je 30%.

U cijenu uključeni radni materijali, voda i voće tokom dana, snack ručak, upute za samostalno vježbanje tijekom 8 narednih tjedana, završni „capstone“ zoom sastanak.

Prijavite se na Mindfulness basics trening već danas!

Mindfulness basics trening će se održati 2. srpnja od 17 do 21. 30 sati, te subotu 3. srpnja od 9 do 17 sati u Litteri, Šmidhenova 20, Samobor. Na trening se prijavljujete putem kontakt forme na ovoj stranici ili na email branka@mindbodylab.hr

  Način plaćanja:


  Česta pitanja

  Što je zapravo mindfulness?

  Mindfulness je „trening svjesne pažnje na poseban način: namjerno, sada, bez prosudbe“. To je proces svjesnosti sadašnjeg trenutka u svemu što radimo, osjećamo i mislimo. Kad smo svjesni čemu smo poklonili pažnju, imamo mogućnost izbora svoje reakcije, te možemo spriječiti svoje automatske reakcije da nas odvedu dalje od naših ciljeva.

  Kako se mindfulness može naučiti?

  Jedino i samo putem vježbanja. Nema prečice. Mindfulness se uči iskustveno, što znači da ga morate sami na sebi isprobati. Postoje formalne i neformalne vježbe, o čemu se uči na tečaju. Kao i kod svake vještine, što više vježbate, to će biti jednostvnije, brže i korisnije.

  Kako mindfulness djeluje?

  Mindfulness djeluje na više razina.

  Na fizičkoj razini, dovodi do opuštenosti, što znači da se disanje usporava, tlak pada, osjećate se smirenije.

  Na neurološkoj razini, smanjuje reaktivnost amigdale, dijela mozga koji upravlja reakcijom „bori se ili bježi“. To znači da je vaša stresna reakcija slabija, posebice na brige i misli koje su nam problematične.

  Na psihološkoj razini, mindfulness nam pomaže da se osjećamo zadovoljno. To podrazumijeva i visoku razinu samoprihvaćanja i manje perfekcionizma, koji je jedan od glavnih stresora.

  Imaju li mindfulness i meditacija veze s religijom?

  Meditacija (prema latinskom meditatio – razmišljanje, udubljivanje, usredotočenje) je vježba u kojoj svoju pažnju sistematično i namjerno usmjeravamo prema određenom sadržaju, u mindfulnessu najčešće disanju. Meditacija je širok pojam koji obuhvaća značenja od intelektualnog promišljanja preko religijskih kontemplativnih praksi.

  Mindfulness vježbe meditacije u kombinaciji s disanjem i vizualizacijama koristi u svrhu smanjenja stresa i poboljšanja wellbeinga. MindBodyLab Mindfulness program je potpuno sekularan i nema veze s nijednom religijom, filozofijom niti ritualom.

  Po čemu je program MBL Mindfulness poseban?

  Ovaj program osmislila je dr.sc. Branka Novosel, stručnjakinja za neuroedukaciju, mindfulness master trener i curriculum developer. Nastao je kao rezultat višegodišnjeg istraživanja i komparativne analize velikog broja mindfulness programa za različite skupine koji se na tržištu nude. Prilagođen je u metodičkom, pedagoškom i andragoškom smislu ciljnim skupinama i interesima.

  Kome je mindfulness namijenjen?

  Svakome, psihički zdravim osobama od početnika do iskusnih meditatora, ovisno o vrsti tečaja, tj. za koju je dobnu skupinu određeni program predviđen.

  VAŽNO: Mindfulness nije terapija nego vrsta mentalne higijene. Osobe s dijagnozom i/ili na medikamentima prethodno se trebaju posavjetovati sa svojim liječnicima, posebice u slučaju nedavnih velikih trauma.

  Koliko trebam dnevno vježbati mindfulness?

  Predlažemo da odvojite dnevno od 5 do 15 minuta za formalno vođeno vježbanje mindfulnessa, kako bi već nakon 8 tjedana postigle znatne rezultate.

  Kako da se obučem?

  Kako god želite, u čemu se osjećate udobno. Dobro je biti slojevito odjeven, pa uvijek možete po potrebi prilagoditi odjeću osjećaju hladnoće ili vrućine.

  Kako mogu ostvariti najbolje rezultate za sebe?

  Mindfulness je sličan fizičkom vježbanju – zahtijeva predanost, vježbanje i vrijeme, i taj dio ovisi o vama. Vježbajte svaki dan do 15 minuta, odradite sve predviđene vježbe i istraživanja su dokazala da rezultati neće izostati.

  Što nakon mindfulness tečaja?

  Pridružite se našoj MindBodyLab mindfulness grupi, o čemu ćete biti obaviješteni nakon odrađenog tečaja.

  Ne propustite priliku! Budite mindful i živite bolji i kvalitetniji život!

  U svijetu su kvalitete mindfulnessa prvi prepoznali psiholozi, a tehniku podučavaju certificirani treneri. Ona ljudima, osim što pomaže u poslu, unaprjeđuje i njihov privatni život. Naime, najnovije doba podrazumijeva integraciju poslovnog i privatnog života. Zato se negativno, baš kao i pozitivno, s posla lako prelijeva u druge pore života.