Školarcima neophodne tehnike za borbu sa stresom

Školarcima neophodne tehnike za borbu sa stresom

Portal: www.wishmama.hr

Većina roditelja ističe kako su školska djeca danas preopterećena, a psihijatri i psiholozi upozoravaju na negativne trendove koji prate mentalno zdravlje djece.

Zbog toga pedagozi prigrljuju nove tehnike koje djeci pomažu u borbi sa stresom i drugim izazovima koje im donosi odrastanje u tzv. digitalnom svijetu.

mindfulnessa

Jedna od tehnika koja je zaživjela u mnogim školama na Zapadu, je mindfulness

Riječ je o znanstveno potvrđenoj metodi mentalnog treninga koja kod djece potiče mentalni te razvoj emocionalne inteligencije.

„Kao što su zdrava prehrana i kretanje važni za zdravlje našeg tijela, tako je i mindfulness kao mentalni trening važan za zdravlje našeg uma i upravljanje osjećajima. Koncept i praksa mindfulnesa počiva na 30 godina znanstvenih istraživanja s najuglednijih svjetskih sveučilišta među kojima su Harvard, Yale, Cambridge i Oxford. Te su studije dokazale da mindfulness smanjuje stres, povećava osjećaj sreće, koncentraciju i akademski uspjeh“, kazala je dr. sc. Branka Novosel koja je u Hrvatskoj pokrenula Mind Body Lab mindfulness, program koji se sada prakticira u desetak gradova diljem zemlje.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.