Multitasking – krajnje je vrijeme za odvikavanje

Multitasking – krajnje je vrijeme za odvikavanje

Multitasking je postao normalan, ali nije dugoročno učinkovit. Zabrinjava i da često mijenjanje zadataka utječe na lučenje kortizola, a to iscrpljuje čovjeka, uzrokuje stres i vodi do burnouta. Sve to ukazuje da nam je nužno potrebna digitalna detoksikacija, odnosno detoks od tehnologije.

“Burnout se nekada događao ljudima u dobi između 45 i 60 godina, a sada susrećemo ljude koji izgore u dvadesetima i tridesetima. Zastrašujuća je činjenica da raste broj samoubojstava ljudi u dobi od 15 do 35 godina, a samoubojstvo je burnout ultimativne vrste”, istaknuo je Deiric McCann, stručnjak za angažman zaposlenika i produktivnost na radnom mjestu, te dodao da je sagorijevanje na radnom mjestu svojevrsna nevidljiva epidemija.

“Multitasking je postao normalan, ali nije dugoročno učinkovit. Često mijenjanje zadataka utječe na lučenje kortizola, a to iscrpljuje čovjeka. Multitasking uzrokuje stres i vodi do burnouta“, kazala je doktorica psihologije Svea von Hehn, stručnjakinja za razvijanje sposobnosti djelatnika i efikasnog vodstva.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu živim.gloria.hr